Activitats‎ > ‎

Teatre musical a l'escola Arts Musicals

8 d’abr. 2019, 10:42 publicada per Arts Musicals

Com us vam anunciar, aquest curs 2018-19, conjuntament amb els estudis musicals  que  venim  impartint desde fa més de 14 anys, hem ampliat  la nostra oferta educativa incorporant un nou projecte d' Escola, l'activitat de Teatre Musical ( mix entre interpretació, dansa-jazz  i cant modern).

Aquest nou projecte el vam  iniciar i adreçar  en un principi als nens/es a partir de 9 anys, experiència  que ha estat molt enriquidora i motivadora per tots els nens/es que l'han dut a terme.  

És per aquest motiu que a partir d'aquest 3er trimestre, ho introduirem també a les classes de llenguatge musical dels més petits.L'activitat de Teatre Musical dels més petits estarà  integrada dins el mateix horari i mateix espai que el llenguatge musical, els dijous de 18:15h a 19.15h i anirà adreçada als nens i nenes de 4 a 8 anys.

L’enfocament d’aquesta nova assignatura ens  permetrà  desenvolupar de forma integral i globalitzadora els continguts treballats fins ara a  la classe de sensibilització musical .De manera que tots els continguts que fins ara hem estat treballant,  ritme, veu, entonació,  oIda musical,  moviment,  es relacionin uns amb els altres per tal de formar un tot.

La metodologia emprada, d’acord amb la temàtica que s’hi desenvolupa, contempla el treball individual, en petit grup i en gran grup amb la finalitat d’abordar, representar i elaborar petites obres de teatre musical.

Per tant, a   més de fer interpretació, treballarem el cos, la veu, la presència escènica, la improvisació i la creativitat personal.

 Objectius d'aprenentatge llenguatge musical+ teatre musical:

Aplicar els fonaments de la didàctica de l’expressió artística basada en l'educació de l'oïda, educació del ritme, educació de la veu, mitjançant  el teatre musical.

-Integrar els recursos obtinguts a l' assignatura de llenguatge musical   en un espectacle global,  on els nens/es siguin els protagonistes i tinguin l'oportunitat de mostrar  els seus aprenentatges dalt d'un escenari, on els  pares/mares  puguin veure'ls, escolta'ls  i gaudir d'aquesta pràctica.

-Relacionar l’expressió artística amb la resta d’àrees del currículum per tal d’afavorir un enfocament globalitzat dels aprenentatges.

Així doncs, esperem que aquest nou enfocament de l'assignatura amb aquest darrer trimestre sigui atractiu pels nostres alumnes i  tots grans i petits pogueu gaudir d'aquesta activitat.

Comments