170 alumnes de les Escoles Liceu finalitzen el Programa de Nivell Bàsic al curs 2016-17 i obtenen el Diploma corresponent del Conservatori del Liceu

Data de publicació: 21/11/2017 17:50:38

170 alumnes de les Escoles Liceu finalitzen el Programa de Nivell Bàsic al curs 2016-17 i obtenen el Diploma corresponent del Conservatori del Liceu

L'acte del dissabte 18 de novembre a l'Auditori del Conservatori del Liceu es va iniciar amb un Concert en el que van participar 70 alumnes de 16 escoles, en actuacions individuals i en petits grups de cambra. Les actuacions musicals van anar a càrrec d'una selecció d'alumnes de les escoles Santa Teresa de Lisieux, Tecla Sala, Sant Jaume, Arts Musicals de Lleida, Centre de Música de Reus, BellSons de Bell-lloc d'Urgell, Ricomà, Canigó, Victòria Geli, Núria Castells, Luisa Saiz, Padre Damián Sagrados Corazones, Escola Pia Sarrià, Àgora Sant Cugat International School, Escola Municipal de Música Claudi Arimany i Escola de Música Liceu Urquinaona. Tots ells van destacar per la solidesa tècnica i musical de les seves interpretacions.

Els alumnes que obtenen el Diploma de Nivell Bàsic del Conservatori del Liceu han cursat un pla d'estudis de 6 anys, amb les assignatures de llenguatge musical, cor, instrument i conjunt instrumental, i han superat tot el programa d'avaluacions corresponent. Majoritàriament tenen entre 11 i 13 anys, i bona part d'ells continuen els seus estudis en el Programa Avançat a les mateixes escoles o al Conservatori Professional.

Al Curs 2016-17 han finalitzat els seus estudis de nivell bàsic els alumnes d'Escoles Liceu tan antigues com l'Escola de Música Liceu Mataró o el Col·legi Canigó, vinculades des de més de fa 50 anys, i també escoles que graduen la primera generació d'alumnes en el programa de Primària Musical del Conservatori del Liceu, com són enguany l'Escola Pia Sarrià Calassanç i l'Escola Padre Damián Sagrados Corazones.

El Conservatori del Liceu va crear un programa de seguiment acadèmic per a escoles vinculades l'any 1932 (en aquell moment anomenades escoles filials), i el seu compromís amb la difusió de la música des de la infància i arreu de Catalunya, continua vigent. Al 2016-17 es van graduar 170 alumnes de 23 Escoles Liceu d'arreu de Catalunya, dels quals 145 recollien dissabte 18 de novembre el seu Diploma, en reconeixement al nivell assolit en la superació d'aquest programa d'estudis.

Després del concert es va procedir a l'acte acadèmic del lliurament de diplomes, presidit per la Directora General del Conservatori del Liceu, Maria Serrat i Martín, per la directora acadèmica Carme Passolas, per l'equip de professors avaluadors i pels equips directius de les Escoles Liceu.

De la nostra escola van actuar un cuartet de guitarres format per Sara Moreno, Blanca Biedma, Blanca Joana i Mar Bochaca. Ens plau compartir amb vosaltres algunes imatges d'aquest dia