CRÒNICA del CONCERT DE NADAL 2016

El passat diumenge 18 de Desembre, l'Escola de Música Arts Musicals de Lleida va celebrar el seu tradicional Concert de Nadal a l'esglèsia Sagrada Família de Cappont. Amb motiu d'aquest esdeveniment familiar, es va realitzar una recollida voluntària d'aliments en col·laboració amb la Unitat Pastoral de Cappont, destinada al menjador social d'aquesta que atén a nens i nenes derivats de les seves escoles, amb l'objectiu de poder cobrir les seves mancances alimentàries.

El concert es va iniciar amb l'actuació d'un grup d'arpes (a càrrec de Berta Puigdemasa), interpretant diverses Nadales amb aquest majestuós instrument. Les classes d'arpa són una nova iniciativa, ja que som el primer centre a Lleida en oferir formació en aquest instrument. A continuació, podreu veure una mostra del que va ser dita actuació.

Seguidament, els hi va tocar el torn als menuts de casa nostra, que van cantar les nadales "Josep fa gran festa" i "El bon Tió de Nadal", sota la direcció de la seva professora Emma Palau. Aquí podreu tornar a gaudir de la interpretació que van fer, acompanyats al piano per Elena Pallarés, la nostra directora.

El grup de guitarres, dirigits i acompanyats per Enric Navarra; també va aportar la seva dosi de Nadal interpretant el clàssic "I wish you a Merry Christmas" i "El noi de la mare". Podeu veure-ho a continuació.

L'agrupació instrumental de vent i corda, a càrrec de Miquel Angel Romero, va deleitar els assistents amb una versió del popular "Greensleaves" i un tema de la banda sonora de la Blancaneus "Whistle while you work". En el següent video, podreu veure com ho van fer de bé.

I sempre fa goig poder veure una Coral infantil. Però ademés, els nostres alumnes, ho acompanyen amb percussió corporal!! La nadala moderna catala "És un desig" va sonar amb més força que mai, acompanyats els cantants per la Coral i amb la interpretació musical del Combo de rock a càrrec del professor Òscar Gutierrez. I si no us ho creieu, podeu fer-hi un ull i parar l'oida al següent video.

El Nadal no seria el Nadal sense els spots publicitaris que ens han marcat al llarg de la nostra vida. Aquesta cançó va fer les delicies dels nostàlgics, en una Suite que mesclava temes desde "¡El lobo, qué buen turrón!" fins a la conegudíssima "Las muñecas de Famosa". I tot això, acompanyats pels membres de la nostra banda Dixieland, mentre la Coral ens recordava els eslògans de la nostra infancia. Si us vau perdre l'actuació, podeu tornar-la a veure enregistrada a continuació.

I com en cada Concert que celebra Arts Musicals, hi ha una actuació repleta de vents que ens fan respirar la vida amb un nou aire, apropant-nos els sons més americans a les nostres terres. Es tracta de la nostra banda de Dixie que va interpretar "I'll be home for Christmas" i "The birth of the Blues", amb Ferran Montagut dirigint i a la veu.

El combo folk va interpretar a continuació de forma instrumental, les melodies "Old boys session" i "Irish Cream" que podreu veure en el següent video.

Per finalitzar, vam poder gaudir del tema "Fairytale of New York" dels Pogues, interpretat pel combo celta que dirigeix Miquel Angel Romero i amb les magnífiques veus de Marta i Eduard Pujol.

I ens convé recordar que, tota aquesta celebració no hagués estat possible sense la implicació de professorat i direcció, així com de Pau Gairí, que ens va fer de tècnic de so durant la vetllada. MOLTES GRÀCIES A TOTS ELS QUE VAU PARTICIPAR I VÀREU COMPARTIR UN DIA DE CONCERT AMB NOSALTRES!!

L'ESCOLA DE MÚSICA ARTS MUSICALS,

US DESITJA BON NADAL I FELIÇ ANY NOU!!