CONCERT DE LA FOGGI DIXIE DE L’ESCOLA ARTS MUSICALS

CONCERT DE LA FOGGI DIXIE DE L’ESCOLA ARTS MUSICALS


23 de desembre, 18:00h, Plaça Ricard Vinyes


El Proper Dijous 23 de desembre a la Plaça Ricard Vinyes a les 18h tindra lloc ell concert de la FOGGI DIXIE de L’ESCOLA ARTS MUSICALS.

Per als qui no la coneixeu, ús expliquem una mica la seva història...

No us perdeu el concert... us esperem!!!


La Foggy Dixie, que significa Dixieland de la boira (en honor a la ciutat). Vol ser la Dixieland de tota la ciutadania i estar al servei de tothom, sense excepció d’edats i nivells.

Amb aquesta idea l’ Escola de Música Arts Musicals us presenta aquest projecte solidari i d’integració cultural i social amb la música com a llenguatge universal, amb la intenció que el projecte arribi a tota la ciutadania.


És un projecte que s’inicia l’any 2009 a l’Escola de Música “ArtsMusicals” de Lleida.

Té la finalitat d’oferir un espai i uns mitjans a tots aquells músics i alumnes de vent en especial, per tal de poder conèixer i practicar els orígens de la música de jazz.

I vol ser un referent a Lleida tant per als propis alumnes de l’Escola com per altres vinguts de fora.

Els continguts estan pensats perquè aquells estudiants que ja porten un temps treballant l’instrument de forma més tècnica i mecànica, puguin desenvolupar aquests coneixements d’una forma més pràctica.

I la música Dixieland reuneix aquells conceptes de treball, joc i diversió tan necessaris avui dia i més, si l’alumne té interès en conèixer el món del jazz.

El procediment es basa en una trobada setmanal durant el curs escolar a través d’una proposta de treball que finalitza amb la configuració d’uns temes.

Consta d’un primer nivell d’iniciació, un segon on ja s’aprofundeix més i un tercer de caire més professional Aquestes peces surten a la llum en determinats moments de l’any en forma de concert perquè tothom en pugui gaudir i a la vegada els components del projecte es trobin davant situacions reals.

Això comporta un procés d’aprenentatge tant musical com personal, ja que implica resoldre situacions a les quals no estan acostumats (l’escenari, el públic, les improvisacions, les relacions entre músics, etc).

Tot plegat, un somni fet realitat i on tothom pot aportar i rebre!!!!